KookJij

Potjesvlees

Een heerlijk potjesvlees recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Potjesvlees te bereiden

Ui pellen en in parten snijden. Wortels schoonmaken, wassen en in plakken snijden. Ui, wortel, laurier, kruidnagel en tijm over bodem van pan verdelen. Alle vleessoorten over groenten verdelen. Vlees bestrooien met zout en peper en wijn en azijn erbij gieten. Zoveel water toevoegen dat vlees net onder staat. Pan afdekken en aan de kook brengen. Vlees regelmatig afschuimen en op laag vuur in ca. 1 1/2 uur laten gaar stoven, vlees moet makkelijk loslaten van bot. Vlees met schuimspaan uit pan scheppen, stoofvocht boven andere pan zeven en tot 1/3 laten inkoken. Intussen gelatine ca. 5 minuten in koud water weken. Pan van vuur nemen en gelatine in vocht oplossen. Vlees van bot halen, mengen en in stukjes snijden. Vlees in ingevette vorm leggen en vocht erop gieten, zodat vlees net onder staat. Potjesvlees laten afkoelen en in koelkast in ca. 3 uur laten opstijven. Potjesvlees storten en in plakken snijden. Serveren met toast of warme (party)broodjes, zilveruitjes en augurkjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lilith

lilith zegt:
Dank! ;)
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Beste Lilith,
Ja, de blaadjes ongeweekt tussen de verschillende lagen leggen en op de "bovenste der vlezen"
lilith

lilith zegt:
Wat enig. Deze versie lijkt me leuk en spannend! Ik moest erg glimlachen om "het bovenste der vlezen". Die uitdrukking hou ik erin hoor! Maar even een vraagje over de gelatineblaadjes. Bedoel je dat ik gewoon droge blaadjes gelatine moet gebruiken, zonder eerst te weken etc.?
slaatje

slaatje zegt:
Zo blijkt dat er op verschillende manieren potjesvlees gemaakt kan worden. Erg leuk. Groetjes Gerda :p:p:p
Jake

Jake zegt:
Het kan idd. met kip of konijn. Eens gegeten in Veurne. Heel smakelijk hapje!
Groet,
Jake;)
Anna

Anna zegt:
Het is inderdaad bijna hetzelfde recept, alleen gebruikt Marijke ook nog als extra ingredient kippenbouten;) Ik zal even wachten op een reactie van Jake;)
Groetjes,
Anna.
slaatje

slaatje zegt:
Dit recept staat er al op, geplaatst door Marijke Geurts, klik maar op het Potjesvlees in 'Probeer ook eens'. Groetjes Gerda :p:p:p:p
jake

jake zegt:
Mijn moeder uit Breskens maakte ook een gelei van zure mosselen met een laurierblaadje.
jake

jake zegt:
Helaas is uw recept onleesbaar (Sabotage van de uitvinders in Veurne die een Europese erkenning en bescherming voor dit recept willen?). Toevallig heb ik zojuist hetzelfde recept geplaatst uit de streekkeukens (Belgie) van AH.
VANDER GOTEN Géry

VANDER GOTEN Géry zegt:
:D potje gekocht in Rijzel , goed, maar niks speciaals.
arjen

arjen zegt:
Ik heb niks te doen ,dus kijk ik maar een beetje op internet en stuur maar een paar ideeen ,wat betreft kleine gerechten. Groetjes nol
gerrit

gerrit zegt:
heeft wel wat weg van zurezult, ik ga dit morgen maken.groetjes.:p