Recept
« Terug naar recepten
Potjesvlees
PT150M
Potjesvlees
Een heerlijk potjesvlees recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Potjesvlees te bereiden
Ui pellen en in parten snijden. Wortels schoonmaken, wassen en in plakken snijden. Ui, wortel, laurier, kruidnagel en tijm over bodem van pan verdelen. Alle vleessoorten over groenten verdelen. Vlees bestrooien met zout en peper en wijn en azijn erbij gieten. Zoveel water toevoegen dat vlees net onder staat. Pan afdekken en aan de kook brengen. Vlees regelmatig afschuimen en op laag vuur in ca. 1 1/2 uur laten gaar stoven, vlees moet makkelijk loslaten van bot. Vlees met schuimspaan uit pan scheppen, stoofvocht boven andere pan zeven en tot 1/3 laten inkoken. Intussen gelatine ca. 5 minuten in koud water weken. Pan van vuur nemen en gelatine in vocht oplossen. Vlees van bot halen, mengen en in stukjes snijden. Vlees in ingevette vorm leggen en vocht erop gieten, zodat vlees net onder staat. Potjesvlees laten afkoelen en in koelkast in ca. 3 uur laten opstijven. Potjesvlees storten en in plakken snijden. Serveren met toast of warme (party)broodjes, zilveruitjes en augurkjes.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Ja, de blaadjes ongeweekt tussen de verschillende lagen leggen en op de "bovenste der vlezen"
lilith zegt:
slaatje zegt:
Jake zegt:
Groet,
Jake;)
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.
slaatje zegt:
jake zegt:
lilith zegt: