KookJij

Poulet à la diable - Duivelse kip

Een heerlijk poulet à la diable - duivelse kip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Gerard Schaefers
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Poulet à la diable - Duivelse kip te bereiden

De kippen rauw trancheren en de stukken in de koekenpan sauteren tot ze gaar zijn.
De karkassen met al de kruiden koken, tot men een geurige bouillon heeft.
Boter, ham en bloem bruin fruiten, hierbij peper, tomatenpuree, bouillon, champignonnat en de wijn voegen.
De saus 20 minuten laten koken, zeven en afmaken met champignons en zo nodig peper.
De stukken kip paneren en in frituurvet bakken.
De saus in het midden van de schotel leggen en de stukken kip er om heen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Manuel Lopez

Manuel Lopez zegt:
Recept komt niet helemaal helder over. Trancheren is schuin snijden, maar later is er sprake van de karkas koken tot bouillon. Dus kip eerst van alle botten ontdoen. Moet de kip niet gekruid worden? Zo ja, met welke kruiden? Hoe groot moet die schijfje ham zijn en moet het niet in kleinere stukken worden gesneden voor in de saus? Waarvoor dient de eiwit? De wortels worden verder niet genoemd in de bereidingsproces, terwijl ze toch de nodige kooktijd hebben. De recept vind ik zo op het eerste gezicht best lekker, maar wel met een gedetaillerdere uitleg. Waarmee moet ik het beste mee eten? Anders is het alleen vlees als bijgerecht. Ben benieuwd. Alvast bedankt.