Recept
« Terug naar recepten
Poulet à la diable - Duivelse kip
PT45M
Poulet à la diable - Duivelse kip
Een heerlijk poulet à la diable - duivelse kip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerard Schaefers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Gerard Schaefers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Poulet à la diable - Duivelse kip te bereiden
De kippen rauw trancheren en de stukken in de koekenpan sauteren tot ze gaar zijn.
De karkassen met al de kruiden koken, tot men een geurige bouillon heeft.
Boter, ham en bloem bruin fruiten, hierbij peper, tomatenpuree, bouillon, champignonnat en de wijn voegen.
De saus 20 minuten laten koken, zeven en afmaken met champignons en zo nodig peper.
De stukken kip paneren en in frituurvet bakken.
De saus in het midden van de schotel leggen en de stukken kip er om heen.
De karkassen met al de kruiden koken, tot men een geurige bouillon heeft.
Boter, ham en bloem bruin fruiten, hierbij peper, tomatenpuree, bouillon, champignonnat en de wijn voegen.
De saus 20 minuten laten koken, zeven en afmaken met champignons en zo nodig peper.
De stukken kip paneren en in frituurvet bakken.
De saus in het midden van de schotel leggen en de stukken kip er om heen.
Manuel Lopez zegt: