Recept
« Terug naar recepten
Pozole
PT40M
Pozole
Een heerlijk pozole recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
20 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Will Bos uit Mexico-city
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pozole te bereiden
De chilisaus:
Alle hier boven genoemde chili's moeten gekookt worden. Als ze zacht zijn met een staafmixer pureren met een beetje knoflook,ui en oregano. Hierna de massa door een zeef halen. In een pan met olijfolie en 2 eetlepels kippenbouillon laten sudderen totdat er bubbels op komen. Dan is het klaar. Deze saus is zeer heet en niet voor iedereen geschikt.
Garnering:
De sla in repen snijden, net als de uien, de radijsjes en citroenen. Het vlees wordt apart gekookt zodat er van iedere vleessoort een bouillon ontstaat. Bij de kippenfilet moet 1 borst voorzien zijn van vet en de andere niet. Bij het koken moet bij de kipfilet 4 kippenbouillontabletten toegevoegd worden, 2 teentjes knoflook en 2 uien. Koken tot het vlees gaar is. Het varkensvlees:
Kook de varkenspootjes apart met ui, knoflook en kippenbouillontabletten. Kook de varkensfilet en de ribbetjes samen ook weer met ui, knoflook en kippenbouillon. Hierna gaan de 3 bouillons samen in een pan. Het vlees wordt apart in schalen verdeeld. Ieder kan dan zelf kiezen welk vlees hij in de maïssoep wil. De maïs wordt in een grote pan gedaan met water. Het water moet ongeveer 10 centimeter boven de maïs uit komen. Aan het water wordt 1 teentje knoflook toegevoegd met schil en al en in tweeën gesneden. Als de maïs gaar is deze uit laten lekken en daarna aan de gecombineerde bouillon toevoegen. De soep is nu klaar.
Nu zijn er twee mogelijkheden.
Je doet het vlees in verschillende schalen. Evenals de gesneden radijsjes, gesnipperde uien, de reepjes sla, de in stukjes gesneden citroenen, oregano en de chilisaus. Je serveert nu de maïssoep in grote soepkommen, ieder kan nu zelf zijn soep bijvullen met vlees en groenten. Een andere manier is om al het vlees bij elkaar aan de soep toe te voegen. Alleen de chilisaus, sla, radijsjes en citroenen blijven op tafel om zelf toe te voegen. De citroenen worden in de soep uitgeperst. De droge tortilla. Deze wordt ingesmeerd met een zwarte bonenpasta. Daarna doe je vlees erop wat je wilt. Over het vlees komen reepjes sla, radijsjes, chilisaus en tot slot een beetje ongezoete opgeklopte slagroom. Het wordt dan samen met de soep gegeten
Alle hier boven genoemde chili's moeten gekookt worden. Als ze zacht zijn met een staafmixer pureren met een beetje knoflook,ui en oregano. Hierna de massa door een zeef halen. In een pan met olijfolie en 2 eetlepels kippenbouillon laten sudderen totdat er bubbels op komen. Dan is het klaar. Deze saus is zeer heet en niet voor iedereen geschikt.
Garnering:
De sla in repen snijden, net als de uien, de radijsjes en citroenen. Het vlees wordt apart gekookt zodat er van iedere vleessoort een bouillon ontstaat. Bij de kippenfilet moet 1 borst voorzien zijn van vet en de andere niet. Bij het koken moet bij de kipfilet 4 kippenbouillontabletten toegevoegd worden, 2 teentjes knoflook en 2 uien. Koken tot het vlees gaar is. Het varkensvlees:
Kook de varkenspootjes apart met ui, knoflook en kippenbouillontabletten. Kook de varkensfilet en de ribbetjes samen ook weer met ui, knoflook en kippenbouillon. Hierna gaan de 3 bouillons samen in een pan. Het vlees wordt apart in schalen verdeeld. Ieder kan dan zelf kiezen welk vlees hij in de maïssoep wil. De maïs wordt in een grote pan gedaan met water. Het water moet ongeveer 10 centimeter boven de maïs uit komen. Aan het water wordt 1 teentje knoflook toegevoegd met schil en al en in tweeën gesneden. Als de maïs gaar is deze uit laten lekken en daarna aan de gecombineerde bouillon toevoegen. De soep is nu klaar.
Nu zijn er twee mogelijkheden.
Je doet het vlees in verschillende schalen. Evenals de gesneden radijsjes, gesnipperde uien, de reepjes sla, de in stukjes gesneden citroenen, oregano en de chilisaus. Je serveert nu de maïssoep in grote soepkommen, ieder kan nu zelf zijn soep bijvullen met vlees en groenten. Een andere manier is om al het vlees bij elkaar aan de soep toe te voegen. Alleen de chilisaus, sla, radijsjes en citroenen blijven op tafel om zelf toe te voegen. De citroenen worden in de soep uitgeperst. De droge tortilla. Deze wordt ingesmeerd met een zwarte bonenpasta. Daarna doe je vlees erop wat je wilt. Over het vlees komen reepjes sla, radijsjes, chilisaus en tot slot een beetje ongezoete opgeklopte slagroom. Het wordt dan samen met de soep gegeten
Maarten zegt: