Recept
« Terug naar recepten
Prei-aardappelschotel
PT60M
Prei-aardappelschotel
Een heerlijk prei-aardappelschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Prei-aardappelschotel te bereiden
Borstel de aardappelen schoon onder stromend koud water en snijd ze in stukken.Schil de appels en verwijder de klokhuizen.Snijd de appels in partjes.Maak de preien schoon en snijd deze in schuine stukken van ca.5 cm en was de prei en laat deze goed uitlekken.Pel de ui en snij deze in ringen.Rasp de komijnkaas.Snijd de katenspek in blokjes.Verhit de olie in een braadpan en fruit de uiringen ca. 3 min..Voeg de aardappelen toe en bak het geheel in 10 min gaar.Verwarm de oven voor op 200C.Haal het aardappelmengsel uit de pan.Bak het katenspek in de overgebleven olie tot ze knapperig zijn.Voeg de preistukken toe en roerbak ze.Schep de prei-aardappelmengsel en de appel door elkaar.Breng het op smaak met nootmuskaat,peper en zout.Vet een oven schaal in en schep het mengsel in de ovenschaal en bestrooi deze met de geraspte komijnenkaas.Laat de prei-aardappelschotel midden in de oven in ca.30 min.goudbruin en gaar worden.
jeanine zegt:
toch ga ik het maken.:)