KookJij

Prei in de wok met een gepocheerd eitje

Een heerlijk prei in de wok met een gepocheerd eitje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: recept: Maxime Lachi
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Prei in de wok met een gepocheerd eitje te bereiden

Leg de plakjes ham tussen 2 vellen stevige keukenpapier en laat 1 minuut drogen in de microgolfoven op 750 watt. Snijd het groen van de prei, de helft van de selder en de sjalot in stukken en zet ze onder water. Laat 20 minuten rustig sudderen met de tijm en de laurier. Kruid op het eind met versgemalen peper. Breng intussen water aan de kook met een flinke scheut azijn om de eieren te pocheren. Snijd de prei en de rest van selder en de paddestoelen fijn. Zorg ervoor dat je de selder kleiner snijdt dan de prei omdat selder een langere kooktijd heeft. Verhit wat arachideolie in de wok met enkele druppels sesamolie. Doe er de prei en de selder bij. Roerbak ongeveer 2 minuten. Blus met enkele lepels groentebouillon en doe er ook de paddestoelen bij. Laat even sudderen en kruid met versgemalen peper en enkele korrels zout. Schil de appel en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe die in de wok met de noten en haal de pan van het vuur. Breek de eitjes in aparte kommetjes en laat ze in het net-niet-kokende water glijden. Pocheer ongeveer 2 minuten tot het eiwit gestold is en laat uitlekken op keukenpapier. Schep de groenten op het bord en leg er een eitje op. Werk af met de gedroogde ham en snijd het eitje door.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst