Recept
« Terug naar recepten
Prei met kaas-roomsaus en karbonades
PT5M
Prei met kaas-roomsaus en karbonades
Een heerlijk prei met kaas-roomsaus en karbonades recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
5 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Prei met kaas-roomsaus en karbonades te bereiden
Aardappels schillen,wassen en met zout in 20 min.gaarkoken.De prei goed schoonmaken en in korte stukken van 2 cm.snijden (kan nog zand inzitten).In een pan de helft van de boter verhitten en de prei hierin 10 min.zachtjes stoven.De karbonades met peper bestrooien.In een koekepan de rest van de boter verhitten en de karbonades in 10 min.gaar en goudbruin bakken.De sausmix en 250 ml.water aan de prei toevoegen en aan de kook brengen.Dan de kaas toevoegen en deze laten smelten.Breng de saus met peper en zout op smaak.Knip of hak de peterselie fijn.Doe deze bij de afgegoten en drooggestoomde aardappelen.De karbonades met zout betrooien.De prei met de aardappels en de karbonades op 4 borden serveren.Maak van het bakvet een jus van.