Eet deze preischotel met gebakken of gekookte aardappelen, rijst of brood.
Eventueel kun je varieren met de inhoud: ham i.p.v. spek of strooi er nog geraspte kaas overheen.
Recept
« Terug naar recepten
Prei met spek en ei
PT20M
Prei met spek en ei
Een heerlijk prei met spek en ei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Liske Stienen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Dieet & Slank - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Prei met spek en ei te bereiden
- Maak de prei schoon en snijd hem in stukken van 6 cm.
- Was ze, en kook gaar in water met iets zout.
- Kook de eieren intussen hard. Schrik ze in koud water, pel ze en snijd ze in plakjes.
- Was de tomaten en snijd ze in plakken, of maak de tomatensaus.
- Leg de gare prei in een schotel, bestrooi met peper en zout, leg daarop de eiplakjes, spekreepjes en daarop de tomaten of tomatensaus.
- Was ze, en kook gaar in water met iets zout.
- Kook de eieren intussen hard. Schrik ze in koud water, pel ze en snijd ze in plakjes.
- Was de tomaten en snijd ze in plakken, of maak de tomatensaus.
- Leg de gare prei in een schotel, bestrooi met peper en zout, leg daarop de eiplakjes, spekreepjes en daarop de tomaten of tomatensaus.
Willemien uit Canada zegt:
Het was verrukkelijk, voorlopig doe ik de prei klaarmaken op deze manier iedere keer met verschillende vleessoorten.
Hartelijke groeten Willemien:p:p