Recept
« Terug naar recepten
Preirolletjes met geitenkaas
PT35M
Preirolletjes met geitenkaas
Een heerlijk preirolletjes met geitenkaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Preirolletjes met geitenkaas te bereiden
Verwijder het groen van de preien en snij de preiwitten in drie stukken. Snij de stukken vervolgens in de lengte in dunne reepjes. U hebt minimaal 12 reepjes nodig.
Verhit 2 eetl. olijfolie in eenbraadpan en bak de reepjes prei ± 10 min. op een matig vuur.
Besmeer elk sneetje gerookte ham met verse geitenkaas en leg er één of meerdere gebakken preireepjes op. Kruid met tijm en peper en rol de plakjes ham met de preireepjes dicht.
Meng de Griekse yoghurt met 3 eetl. olijfolie en de mosterd tot een sausje. Kruid naar smaak met peper en zout.
Leg de rolletjes 5 min. op de barbecue of schuif ze 10 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Leg op elk bord 3 hamrolletjes en lepel er de saus rond. Serveer met een gemengde salade.
Verhit 2 eetl. olijfolie in eenbraadpan en bak de reepjes prei ± 10 min. op een matig vuur.
Besmeer elk sneetje gerookte ham met verse geitenkaas en leg er één of meerdere gebakken preireepjes op. Kruid met tijm en peper en rol de plakjes ham met de preireepjes dicht.
Meng de Griekse yoghurt met 3 eetl. olijfolie en de mosterd tot een sausje. Kruid naar smaak met peper en zout.
Leg de rolletjes 5 min. op de barbecue of schuif ze 10 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Leg op elk bord 3 hamrolletjes en lepel er de saus rond. Serveer met een gemengde salade.
fijnproever zegt: