Recept
« Terug naar recepten
Preischotel met geitenkaas
PT50M
Preischotel met geitenkaas
Een heerlijk preischotel met geitenkaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Preischotel met geitenkaas te bereiden
Breng de bouillon aan de kook. Snijd de prei in stukken van 5 centimeter. Was ze zorgvuldig, zodat er geen zandkorrels meer tussen zitten. Kook de prei in 10 minuten beetgaar.
Klop een dikke vinaigrette van de olie met het citroensap, de mosterd en de dragon en verdun deze vinaigrette met 4-5 eetlepels van de groentebouillon. Breng op smaak met zout.
Haal de stukken prei uit de pan met een schuimspaan en doe ze over in een bak. Schenk de vinaigrette erover en laat de prei hierin 30 minuten afkoelen. Neem de prei uit de vinaigrette (bewaar de vinaigrette), leg de stukken op een schaal en verdeel de kaas erover. Druppel er nog wat vinaigrette overheen.
Klop een dikke vinaigrette van de olie met het citroensap, de mosterd en de dragon en verdun deze vinaigrette met 4-5 eetlepels van de groentebouillon. Breng op smaak met zout.
Haal de stukken prei uit de pan met een schuimspaan en doe ze over in een bak. Schenk de vinaigrette erover en laat de prei hierin 30 minuten afkoelen. Neem de prei uit de vinaigrette (bewaar de vinaigrette), leg de stukken op een schaal en verdeel de kaas erover. Druppel er nog wat vinaigrette overheen.