Recept
« Terug naar recepten
Procureur uit de Oven
PT935M
Procureur uit de Oven
Dit recept, dat uit Amerika komt heet daar Boston Butt from the Oven. Wij denken bij het horen van het woord butt aan een varkensbil. Maar er wordt hier bedoeld het vooraanstaande deel(=schouder=procureur) van het varken. Het is over het algemeen mooi geaderd vlees.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
935 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Procureur uit de Oven te bereiden
- De varkensschouder zonder bot en zonder zwoerd, maar wel met een laagje spekvet van ongeveer 1/2 cm dik wordt ingewreven met een mix van knoflook-zout-thijm-mosterd-olijfolie (in een vijzel tot pasta gewreven).
- Doe daarna het stuk vlees in een stuk huishoud folie en pakk het goed in.
- Dat laten we 8 - 12 uur marineren in de koelkast.
- Daarna uit de koeling halen en op kamertemperatuur laten komen na het uitpakken.
- Zet het stuk vlees op een rooster in het bakblik en schuif in de oven tot de kern temperatuur 85 graden Celsius is en dat zal wel een uur of 31/2 tot 4 in beslag nemen.
- Uit de oven mag het vlees even rusten gedurend 10 minuten. Daarna in plakken snijden en verdelen over de borden.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We drinken hierbij een jonge (lichtere) rode wijn
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
maarten de graaf zegt:
Monique zegt:
Els Meeuwsen zegt: