Recept
« Terug naar recepten
Proeverij van bospaddestoelen
PT40M
Proeverij van bospaddestoelen
Een heerlijk proeverij van bospaddestoelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
16 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
de vorket
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Proeverij van bospaddestoelen te bereiden
Maak de paddestoelen schoon (bij de gele stekelzwam de stekels verwijderen)en snij ze in stukjes. De drie soorten apart van elkaar bewaren.
Schil de sjalotjes en snij zeer fijn. Doe dit ook met de teentjes knoflook.
Maak een roux van gelijke delen boter en bloem.
Zet de borden klaar.
Bak de paddestoelen op een hoog vuur in verschillende pannen. Voeg de sjalotten en de knoflook toe. Bak nog even door en roer er een lepel crème fraîche door. Even doorkoken en een lepel roux er bij doen.
Maak een lichte dressing.
Ondertussen de ragoutbakjes in de oven op ca. 100°C. verwarmen.
Bakjes vullen met de verschillende soorten en op borden zetten. Zorg ervoor dat iedere soort in een ander vormpje zit.
Bord garneren met de sla soorten en de dressing erover druppelen. Serveren.
Schil de sjalotjes en snij zeer fijn. Doe dit ook met de teentjes knoflook.
Maak een roux van gelijke delen boter en bloem.
Zet de borden klaar.
Bak de paddestoelen op een hoog vuur in verschillende pannen. Voeg de sjalotten en de knoflook toe. Bak nog even door en roer er een lepel crème fraîche door. Even doorkoken en een lepel roux er bij doen.
Maak een lichte dressing.
Ondertussen de ragoutbakjes in de oven op ca. 100°C. verwarmen.
Bakjes vullen met de verschillende soorten en op borden zetten. Zorg ervoor dat iedere soort in een ander vormpje zit.
Bord garneren met de sla soorten en de dressing erover druppelen. Serveren.