Recept
« Terug naar recepten
Soepje van sla met vis
PT20M
Soepje van sla met vis
Een heerlijk soepje van sla met vis recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soepje van sla met vis te bereiden
De gemengde sla was overschot van sla van het weekend: veldsla, romeinse sla, eikebladsla, batavia, lollo bionda, lollo rossa en radiccio. Uiteraard was deze al fijn gesneden.
Ajuin fijn snijden.
Look fijn snijden.
Rucola iets fijner snijden. (hou een beetje aan de kant voor afgarnering)
Voor de vis heb ik zalm en scampi's gebruikt.
Stoof de sla soorten, ajuin en look aan in een beetje boter voeg de bouillon toe en laat even opkoken.
Mix de soep en laat terug opwarmen, op het laatst moment de stukjes vis en rucola toevoegen.
Serveer de soep zeer warm.
Ajuin fijn snijden.
Look fijn snijden.
Rucola iets fijner snijden. (hou een beetje aan de kant voor afgarnering)
Voor de vis heb ik zalm en scampi's gebruikt.
Stoof de sla soorten, ajuin en look aan in een beetje boter voeg de bouillon toe en laat even opkoken.
Mix de soep en laat terug opwarmen, op het laatst moment de stukjes vis en rucola toevoegen.
Serveer de soep zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.