Recept
« Terug naar recepten
Profiterolles (soesjes)
PT45M
Profiterolles (soesjes)
Een heerlijk profiterolles (soesjes) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Profiterolles (soesjes) te bereiden
Breng de melk met de boter aan de kook en voeg hieraan de bloem toe.
Roer goed zodat er een gladde massa ontstaat en gaar goed na.
Haal de pan van het vuur, laat iets afkoelen en voeg een voor een de eieren er aan toe en blijf roeren.
Schep het beslag in een spuitzak en spuit het in rondjes van 1 x 1 cm, ongeveer 3 of 4 per persoon op een bakplaat.
Leg er wel eerst bakpapier op.
Bak ze 6 tot 8 minuten in een oven van 200°C.
Meng voor het schuim 900 gram suiker met 300 gram water en verwarm het in een pan tot 120°C.
Voeg de rest van de suiker toe aan het eiwit en klop dit taai op.
Voeg het suiker waterstraalsgewijs toe aan het opgeklopte eiwit tot een mooi taai schuim.
Vul de soesjes met het schuim.
Smelt voor de chocoladesaus de chocolade in een au-bain-marie, voegde slagroom en 200 gram suiker toe.
Stapel 3 of vier soesjes op een bordje en versier deze ook nog met wat schuim.
Giet de chocoladesaus over de profiterolles en decoreer af met een toefje slagroom.
Roer goed zodat er een gladde massa ontstaat en gaar goed na.
Haal de pan van het vuur, laat iets afkoelen en voeg een voor een de eieren er aan toe en blijf roeren.
Schep het beslag in een spuitzak en spuit het in rondjes van 1 x 1 cm, ongeveer 3 of 4 per persoon op een bakplaat.
Leg er wel eerst bakpapier op.
Bak ze 6 tot 8 minuten in een oven van 200°C.
Meng voor het schuim 900 gram suiker met 300 gram water en verwarm het in een pan tot 120°C.
Voeg de rest van de suiker toe aan het eiwit en klop dit taai op.
Voeg het suiker waterstraalsgewijs toe aan het opgeklopte eiwit tot een mooi taai schuim.
Vul de soesjes met het schuim.
Smelt voor de chocoladesaus de chocolade in een au-bain-marie, voegde slagroom en 200 gram suiker toe.
Stapel 3 of vier soesjes op een bordje en versier deze ook nog met wat schuim.
Giet de chocoladesaus over de profiterolles en decoreer af met een toefje slagroom.