Recept
« Terug naar recepten
Progrestaart
PT120M
Progrestaart
Een heerlijk progrestaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
22
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Progrestaart te bereiden
Splits de eieren. Teken op vetvrije bakpapier 2 grote cirkels. Gebruik hiervoor het omgekeerde dinerbord. Klop het eiwit van de 6 eieren stijf met de mixer. Voeg halverwege de 360 gr suiker toe. Mix door totdat het eiwit niet stijver wordt. Verdeel dit mengsel over de twee cirkels op het vetvrije bakpapier. Bak deze droog in de voorverwarmde oven op 125 graden gedurende twee uur. Indien daarna nog nat voorzichtig omdraaien, oven uitzetten en wachten tot ze droog zijn. Klop de slagroom stijf met de suiker. Breng een dikke laag slagroom aan op een koek en leg daar de andere koek bovenop. Smeer slagroom aan de buitenkant van de koeken. Aan de buitenzijde bedek je de slagroom met nougatine. Op de bovenste koek breng je ook een dekkende laag slagroom aan en versier je die aan de buitenrand met mooie toefjes. Smelt de chocolade au bain marie en breng je dit aan op de taart. Laat de taart een dag in de koelkast staan, het liefst in een taartdoos. Nog lekkerder, vries hem in en eet hem net voordat hij ontdooid is.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Groetjes,
Anna
KookJij.
arno mulders zegt:
NewZitterd zegt:
derbyke zegt:
Hoop je toch een beetje te kunnen verder helpen en zou zeggen probeer het nog eens opnieuw. Veel bakplezier :):p
Cay zegt:
derbyke zegt:
Cay zegt:
derbyke zegt:
Cay van Loon zegt:
Anna zegt:
Als je even de reacties doorloopt, kun je daar de tips in lezen. Over het schuim geeft Rina advies.
Succes!
Groetjes,
Anna.
KookJij.
arno mulders zegt: