Recept
« Terug naar recepten
Provençaals varken op grill
PT25M
Provençaals varken op grill
Een heerlijk provençaals varken op grill recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
varkensvlees
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Provençaals varken op grill te bereiden
De brochettes:
1. Snij het vlees in gelijke blokjes en verdeel over de twee spiesen.
2. Bak de brochettes in de pan, op de grill of in de oven.
De Provençaalse saus:
1. Hak ondertussen de ui in grove stukken en fruit deze in boter.
2. Snij de paprika in reepjes en voeg bij, samen met de kruiden, tomaten, zout en een half teentje look. Een snuifje suiker mildert de zure smaak van de tomaten.
3. Laat alles een kwartiertje lang gaarstoven en doe er op het einde de champignons bij. Gebruik eventueel instant bruine roux om de saus in te dikken.
1. Snij het vlees in gelijke blokjes en verdeel over de twee spiesen.
2. Bak de brochettes in de pan, op de grill of in de oven.
De Provençaalse saus:
1. Hak ondertussen de ui in grove stukken en fruit deze in boter.
2. Snij de paprika in reepjes en voeg bij, samen met de kruiden, tomaten, zout en een half teentje look. Een snuifje suiker mildert de zure smaak van de tomaten.
3. Laat alles een kwartiertje lang gaarstoven en doe er op het einde de champignons bij. Gebruik eventueel instant bruine roux om de saus in te dikken.