Recept
« Terug naar recepten
Provençaalse kip
PT120M
Provençaalse kip
Een heerlijk provençaalse kip recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Provençaalse kip te bereiden
Kip op kamertemperatuur laten komen. Citroen goed schoon boenen en in vier partjes snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Helft van Provençaalse kruiden met touw bij elkaar binden. Binnenkant van kip bestrooien met zout en peper. 2 Eetlepels olijfolie erin scheppen. Partjes citroen, kruidenbosje en plakjes knoflook in buikholte stoppen. Buikholte dichtsteken met cocktailprikkers. Kip rondom bestrijken met olijfolie en in ovenschaal leggen. Bestrooien met zout en peper. Schaal met kip in midden van oven schuiven en oven inschakelen op 175 ºC of gasovenstand 3. Kip in ca. 1 1/2 - 1 3/4 uur goudbruin en gaar braden. Rest van kruiden van takjes rissen en heel fijn hakken. Kip op platte schaal leggen. Braadvocht in sauspan schenken. Kippenbouillontablet, 1 dl water en kruiden toevoegen, aan de kook brengen en op hoog vuur inkoken tot jus. Jus apart bij kip geven. Serveren met couscous en ratatouille.