Recept
« Terug naar recepten
Provencaalse stoofaal
PT35M
Provencaalse stoofaal
Een heerlijk provencaalse stoofaal recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
tijd voor vis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Provencaalse stoofaal te bereiden
Snijd de stoofaal in stukjes van 5 cm. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met peper en zout. Pel de uien en snipper ze. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en de geperste teentjes knoflook. Voeg de stukjes paling toe en bak deze 3 minuten mee. Leg de tomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in parten. Voeg ze met de wijn en de fijngesneden ansjovisfilets bij de stoofaal. Laat de paling zonder deksel op de pan 10-15 minuten zachtjes stoven. Serveer het gerecht met bruinbrood en olijfboter (boter met gehakte olijven en citroensap).