Recept
« Terug naar recepten
Provencaalse tonijnmuffins
PT20M
Provencaalse tonijnmuffins
Provencaalse tonijnmuffins
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
145 kCal energie
10 Gram eiwit
6 Gram vet
13 Gram koolhydraten
10 Gram eiwit
6 Gram vet
13 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Vis op zijn Best - John West
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Provencaalse tonijnmuffins te bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 ℃.
- Vet een muffinvorm met 12 holtes in.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel.
- Voeg in dezelfde kom het ei, de melk en de olijfolie toe en klop er een glad beslag van.
Schep de tonijn met de kaas en kruiden door het beslag.- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Schep het beslag in de ingevette muffinvormpjes.
- Bak de muffins in 30-40 min. goudbruin en gaar.
- Laat de muffins 15 minuten afkoelen en verwijder de vorm.
- Laat de muffins op een rooster helemaal afkoelen en bezwaar ze in een luchtdichte trommel.