Recept
« Terug naar recepten
Pruimenbluf
PT30M
Pruimenbluf
Een heerlijk pruimenbluf recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pruimenbluf te bereiden
Breng de wijn met de suiker, citroensap en kaneelstokje aan de kook.
Laat de suiker oplossen en laat alles ca 3min. zachtjes trekken.
Leg de pruimen in de wijn en kook ze 7 min. zachtjes mee.
Verwijder het kaneelstokje en pureer de pruimen met het vocht.
Schep de puree in een royaal plat bakje en zet het ca 10 min. in de vriezer.
Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
Schep de helft van de verkruimelde koekjes en de pruimenpuree luchtig door de slagroom.
Verdeel de bluf over 5 glazen of kommen,
Garneer met de rest van de koekjes.
Laat de suiker oplossen en laat alles ca 3min. zachtjes trekken.
Leg de pruimen in de wijn en kook ze 7 min. zachtjes mee.
Verwijder het kaneelstokje en pureer de pruimen met het vocht.
Schep de puree in een royaal plat bakje en zet het ca 10 min. in de vriezer.
Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
Schep de helft van de verkruimelde koekjes en de pruimenpuree luchtig door de slagroom.
Verdeel de bluf over 5 glazen of kommen,
Garneer met de rest van de koekjes.