KookJij

Pruimenijs

Een heerlijk pruimenijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ijs & co
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pruimenijs te bereiden

Controleer of alle pitten uit de pruimen zijn verwijderd en pureer de pruimen met het vocht in een blender of foodprocessor.
Zet de puree terzijde.
Klop in een kom de eierdooiers met de suiker licht en luchtig.
Breng in een steelpan de melk en slagroom langzaam tegen de kook en schenk het dan in een dun straaltje al kloppend bij het dooiermengsel.
Doe het mengsel terug in de pan en verwarm het al roerend tot de vla is gebonden.
Je kunt de dikte controleren door een houten lepel in de vla te steken, de lepel eruit te halen en met je vinger over de bolle kant te strijken.
Als je vinger een schone streep achterlaat is het mengsel klaar.
Meng er de pruimenpuree door en laat het mengsel volledig afkoelen.
Draai van het mengsel ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bert Allers

Bert Allers zegt:
toch doen zoals hierboven. succes

Gr Bert
wilger

wilger zegt:
na 2x proberen nog steeds geen vla...
Bertal

Bertal zegt:
Tom van Oostrum,
Goed idee om suiker bij te voegen, zeker als ze niet zoet genoeg zijn.
Succes, en ik hoop dat het ijs gesmaakt heef.
:);)m.v.g. Bert
Tom van Oostrum

Tom van Oostrum zegt:
Gemaakt met verse pruimen. Op smaak extra suiker bijvoegen.