Recept
« Terug naar recepten
Pruimenijs
PT45M
Pruimenijs
Een heerlijk pruimenijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ijs & co
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pruimenijs te bereiden
Controleer of alle pitten uit de pruimen zijn verwijderd en pureer de pruimen met het vocht in een blender of foodprocessor.
Zet de puree terzijde.
Klop in een kom de eierdooiers met de suiker licht en luchtig.
Breng in een steelpan de melk en slagroom langzaam tegen de kook en schenk het dan in een dun straaltje al kloppend bij het dooiermengsel.
Doe het mengsel terug in de pan en verwarm het al roerend tot de vla is gebonden.
Je kunt de dikte controleren door een houten lepel in de vla te steken, de lepel eruit te halen en met je vinger over de bolle kant te strijken.
Als je vinger een schone streep achterlaat is het mengsel klaar.
Meng er de pruimenpuree door en laat het mengsel volledig afkoelen.
Draai van het mengsel ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine.
Zet de puree terzijde.
Klop in een kom de eierdooiers met de suiker licht en luchtig.
Breng in een steelpan de melk en slagroom langzaam tegen de kook en schenk het dan in een dun straaltje al kloppend bij het dooiermengsel.
Doe het mengsel terug in de pan en verwarm het al roerend tot de vla is gebonden.
Je kunt de dikte controleren door een houten lepel in de vla te steken, de lepel eruit te halen en met je vinger over de bolle kant te strijken.
Als je vinger een schone streep achterlaat is het mengsel klaar.
Meng er de pruimenpuree door en laat het mengsel volledig afkoelen.
Draai van het mengsel ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine.
Bert Allers zegt:
Gr Bert