Recept
« Terug naar recepten
Pruimensaus (Chinees)
PT45M
Pruimensaus (Chinees)
Een heerlijk pruimensaus (chinees) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 - 8 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
- > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pruimensaus (Chinees) te bereiden
1).Verhit de rijstolie in een wok of wadjan.
2).Doe daarbij de knoflook, gember, lomboks, ketjap, rijstwijn, 5 kruidenpoeder en de lente uitjes en roer dat door tot het echt lekker gaat ruiken.
3).Doe dan de pruimen er bij en laat dat een half uur smoren.
2).Doe daarbij de knoflook, gember, lomboks, ketjap, rijstwijn, 5 kruidenpoeder en de lente uitjes en roer dat door tot het echt lekker gaat ruiken.
3).Doe dan de pruimen er bij en laat dat een half uur smoren.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef dit bij gewokt varkensvlees en rijst.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
grietje56 zegt:
Weer een heerlijk recept!
Misschien een tip voor mensen die het graag 'makkelijk' willen.?
Ik heb afgelopen weken meerdere potten pruimenjam gemaakt en wel zoveel dat ik eens ben gaan googlen. Daar vond ik een ander recept van Chinese pruimensaus.
Deze was óók lekker!! Maar ik ga jou (verse) variatie zeker maken met een pot van mijn eigengemaakte pruimenjam. Gebruik dan dus de kilo pruimen niet maar een ca. 340 gr. potje pruimenjam..:D
Als ik 'jouw' kruiden dan lekker wok en iets laat indikken (koken) en dan de pruimenjam er bij doe, móet dat ook goed komen!? ;):D
Bedankt voor je recept!:D
Tanja zegt: