KookJij

Prutje, heerlijk voor op brood

Een recept wat al generaties gemaakt wordt. Dit kwam meestal zaterdags op tafel, als beleg op een witte boterham. Er bleef nooit iets over. Ik maak het nog regelmatig voor de lunch.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Makkelijk & snel - Warm
  2. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: mijn moeder
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Prutje, heerlijk voor op brood te bereiden

Pel en snipper de ui en bak deze aan.
Snijd de paprika in stukjes, bak deze mee.
Snijd de tomaten in stukjes en voeg dit samen met het sap toe.
Snijd de Smac in kleine dobbelsteentjes en voeg toe.
Op smaak maken met zout, peper en restje jus.
(Als je geen restje jus hebt kun je evt. een half zakje in poedervorm toevoegen.)
Eventueel nog wat water toevoegen.
Laat dit een kwartiertje pruttelen, dan binden met allesbinder tot het de gewenste dikte heeft.

Mijn kookverhaal (Anna Koudys)

Dit gerechtje aten wij thuis meestal op zaterdagavond, er stond dan een behoorlijke pan op tafel die tot op de bodem leeg ging.
En dan op witbrood, we aten er onze vingers bij op! ;-)
Zelf maak ik het nog regelmatig, ook voor de lunch.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Haha, dat is de paprika. In de eerste instantie had ik geen foto geplaatst (vergeten) en de tweede keer had ik nog een gele paprika liggen ;-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Een vraagje wat zijn de gele blokjes in je prutje lieve dame ;-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Heerlijk prutje (soep) dus boterhamworst is bij jullie Smac ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Vanmiddag weer gesmuld van dit toch zeer eenvoudige gerechtje. Een theelepel sambal (of meer) doet het ook erg goed :-)
Anna

Anna zegt:
Prutje? Zoals Christina al opmerkte; het was een erenaam;) Als mijn moeder weleens vroeg: "wat zullen we eten?" Was het steevast:"Prutje!":D
Simpele lekkerbek; wat denk je van deze: http://www.kookjij.nl/recept-kip-pesto-uit-de-oven
Simpel om klaar te maken, maar ohhhhh zo lekker!
Groetjes,
Anna.
KookJij.
whhendriks

whhendriks zegt:
Nou ik heb het gemaakt waarom is het een prutje genoemd? Het smaakte voorteffelijk, heb jij nog meer van deze simpele recepten? Ik houd mij aanbevolen. Groetjes van een simpele lekkerbek.
christina1

christina1 zegt:
Prutje was een erenaam. Want dat werd smullen, zoals Anna schreef: pan tot op de bodem leeg.:?
Anna

Anna zegt:
Grappig, Chrissie. Wist dat niet, dat oma dat ook al maakte.
Annika, dit gerechtje noemden wij thuis zo, en zo noem ik het nog steeds;);)
Groetjes,
Anna.
Annika

Annika zegt:
Als iemand mijn eten een prutje noemde, zou ik dat een belediging vinden!
christina1

christina1 zegt:
Wij aten dit vroeger ook op zaterdagavond. Er kwamen herinneringen boven. Ik had trouwens niet geweten hoe het "prutje"te maken. Zoals jouw oma en mijn moeder dat deed. En later jouw moeder/mijn zus.
Anna

Anna zegt:
Ben benieuwd wat je er van vond;);)
Morgen ook maar weer eens brouwen, mmmm...:D
Groetjes,
Anna.
whhendriks

whhendriks zegt:
Het ziet er zo lekker en éénvoudig uit, ik ga het maken. Ik heb nogal veel jusrestjes. Bedankt voor dit recept.