Recept
« Terug naar recepten
Pulao uit India
PT75M
Pulao uit India
Pulao = Pulau = Pilau = Pilav = Pilaf.
Het is een gerecht van een aangefruite graansoort (meestal rijst) in olie, die gegaard wordt in een bouillon en gekruid wordt met voor de landstreek typische kruiden-mengsels .
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pulao uit India te bereiden
- De rijst wassen en wassen en wassen tot het afkomende water kristalhelder blijft. Zet vervolgens de rijst 30 minuten te weken in schoon water.
- In die tijd kunnen we mooi ons kruidenmengsel maken en de geklaarde boter verhitten.
- We doen het kruidenmengsel in de verhitte geklaarde boter en roeren dat gedurende een paar minuten goed om.
- Dan gaan de uien er bij en vlak daarna de knoflook, gember en groene lombok. Lekker blijven doorroeren.
- Dan de tomaat er bij en na een minuut of drie de groentes. Goed doorroeren.
- Na nog eens 3 minuten mag de afgegoten rijst er bij.
- Na weer zo'n 3 minuten mag de bouillon er bij of water. Roeren maar.
- Dan de druppels citroen met eventueel wat zeezout. Roeren maar.
- Zodra de vloeistof aan de kook is in de pan, schuiven we die met deksel er op in de oven gedurende 20 minuten. Haal de pan uit de oven, doe het deksel er af en werk met 2 vorken de rijst voorzichtig los en laat 5 minuten uitdampen.
- Verdeel de rijst over de borden en bestrooi bv. met gesnipperde koriander of muntblad.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een witte wijn of rosé.