Recept
« Terug naar recepten
Pulla
PT40M
Pulla
Een heerlijk pulla recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Onbekend
Bron:
wereldkeuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pulla te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Voeg gist, zout, suiker en kardemom aan de lauwe melk toe. Voeg 8 deciliter tarwemeel toe. Meng alleseen paar minuten met de hand, het beslag wordt taaier. Voeg de rest van het meel toe, tegelijkertijd mengen met de hand. Voeg tenslotte zachte boter toe en ga door met het mengen met de hand totdat het beslag los uit de kom komt. Bedek het beslag met een theedoek en laat het dubbel oprijzen door de kom in de warmte of de kom in warm water te zetten. Maak een lange pulla of kleine. Laat de pulla's oprijzen op de ovenplaat met de theedoek erover. Smeer de pulla's met ei in en doe er korrelsuiker op. Bak een lange pulla op 200 graden 20-25 minuten, kleine pulla's op 225 graden gedurende 10-15 minuten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Keke M zegt:
Mijn oma maakte pulla en kanelipullia vaak en het rook toch zo heerlijk in haar huis, als ik als kind bij mijn finse oma logeerde! Oma's finse aardbeientaart, haar bosbessenvlaai, tjonge wat lekker zeg!
Gelukkig heb ik haar recepten nog, ik maak vaak in de zomer na bosbessen te hebben geplukt een echte Finse bosbessenvlaai, nergens hier te krijgen dus maak ik het nu ook allemaal lekker zelf!
Ei noi juustopäät niin hyvää pullaa onnistu tehdä, niin kuin me suomalaiset niihä siskot? hih hih..;)
elita zegt:
lotte zegt:
Keke M zegt:
Hoi, Het is niet zo belangrijk maar pulla is Fins.
Nou ik vind het heel belangrijk hoor, dat iedereen het weet dat Pulla typisch Fins is en nergens anders vandaan komt, dan uit Finland! :)