Recept
« Terug naar recepten
pytt i panna-zweedse hachee
PT60M
pytt i panna-zweedse hachee
Een heerlijk pytt i panna-zweedse hachee recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Zweden
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe pytt i panna-zweedse hachee te bereiden
Smelt wat boter en olie in een grote braadpan. Aardappelblokjes hierin bakken tot ze bruin en knapperig zijn. Haal ze uit de pan en zet ze opzij om af te druipen op keukenpapier. Braad nu de uien in de pan tot ze glazig zijn, maar niet bruin. Voeg dan het vlees en de ham toe en verhoog de hitte een beetje. Braad het geheel 10 min. Schud de pan voortdurend zodat de vleesblokjes aan alle kanten bruin worden. Doe de aardappelblokjes er weer bij en laat alles sudderen totdat de aardappels weer goed heet zijn. Bestrooi de hachee met peterselie en voeg zout en peper naar smaak toe. In zweden wordt de hachee opgediend in porties op voorverwarmde borden. Maak in elke porie een kuiltje met de bolle kant van een lepel. Zet hierin een halve eierschaal met een eidooier erin. Iedereen kan nu zelf de eidooier door de hachee mengen. Een alternatief hiervoor is om het te serveren met een gebakken ei erop.
vera zegt:
heerlijk.
je kunt er ook nog spekreepjes bij doen!