Je kan natuurlijk voordat je de deksel op de pan legt een plakje cheddarkaas op de burgers leggen zodat deze mee smelt.
Recept
« Terug naar recepten
Quarter pounder
PT30M
Quarter pounder
Een heerlijk quarter pounder recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Snacks - Warm
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Quarter pounder te bereiden
-Het gehakt mengen met peper en zout, goed doorkneden.
-2 Ballen ervan maken en tussen huishoudfolie plat maken zodat je 2 hamburgers hebt die groter zijn als het broodje.
-De hamburgers 20 minuten in de vriezer leggen.
-De broodjes doormidden snijden en even met de snijkant naar boven onder de gril leggen tot ze goudbruin zijn.
-De burgers snel om en om bruin bakken in een koekenpan zonder ze te verschuiven of erin te prikken.
-De bacon erbij leggen en even meebakken.
-Deksel op de koekenpan doen en even door laten garen op laag vuur.
-De sla op de broodjes leggen, de hamburgers op de sla leggen, daarop de bacon, tomaat, uiringen, augurk en een lepel ketchup en een beetje mosterd.
-2 Ballen ervan maken en tussen huishoudfolie plat maken zodat je 2 hamburgers hebt die groter zijn als het broodje.
-De hamburgers 20 minuten in de vriezer leggen.
-De broodjes doormidden snijden en even met de snijkant naar boven onder de gril leggen tot ze goudbruin zijn.
-De burgers snel om en om bruin bakken in een koekenpan zonder ze te verschuiven of erin te prikken.
-De bacon erbij leggen en even meebakken.
-Deksel op de koekenpan doen en even door laten garen op laag vuur.
-De sla op de broodjes leggen, de hamburgers op de sla leggen, daarop de bacon, tomaat, uiringen, augurk en een lepel ketchup en een beetje mosterd.
derbyke zegt: