Tex-Mex kruiden
Hoeveelheid Ingrediënt
3 paprikapoeder
2 komijnpoeder
1 chilipoeder
1 gedroogde oregano
1 uienpoeder
1 zout
Kies voor eetlepels, dessertlepels of theelepels.
Neem alles x 2 of x3 als je Tex-Mex kruiden vaak gebruikt . Lang houdbaar
in een schoon potje en eventueel kun je de hoeveelheid zout aanpassen ,
of zelfs helemaal weglaten.
Recept
« Terug naar recepten
Mexicaanse Zoete Aardappelschotel met Rundergehakt .
PT50M
Mexicaanse Zoete Aardappelschotel met Rundergehakt .
Als je van Mexicaans eten houdt, dan weet je wel dat alle Mexicaanse
lekkernijen meestal verstopt zitten in een WRAP, of dat er een TACO mee
wordt gevuld.
Dit is weer eens iets heel anders..... alle Mexicaanse lekkernijen zitten
namelijk nu verstopt in een ovenschotel op een bodem van zoete
aardappel. Daarop een mengsel van rundergehakt met Tex-Mex kruiden,
rode ui, paprika en natuurlijk mais en kidneybonen.
De schotel wordt afgetopt met dunne plakken tomaat en daarover leggen
we plakken mozzarella, die we in de oven laten smelten en bruin kleuren .
Mmmmmm
Genieten dus van deze schotel, althans dat deden wij en dat ondanks dat
manlief niet zo'n liefhebber is van zoete aardappel.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Boek 2 Lekker eten en afvallen met Project Gezond Eigen tekst en foto's
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mexicaanse Zoete Aardappelschotel met Rundergehakt . te bereiden
- Kook de schijfjes zoete aardappel 5 minuten voor. Beetgaar dus.
- Meng de tex-mex kruiden door het gehakt en bak het gehakt op hoog rul in een droge Koekenpan.
- Voeg dan de schijfjes rode ui en de paprikareepjes toe en bak deze enkele minuten mee.
- Dan mag de tomatenpuree erbij en laat ook dit even een minuutje meebakken.
- Voeg de afgespoelde kidneybonen en de mais toe aan de pan en zet het vuur lager.
- Vet de ovenschaal dun in met boter of olie en verdeel de plakken zoete aardappel over de bodem.
- Verdeel dan het groente gehaktmengsel over de zoete aardappel.
- Dek dit geheel af met plakken tomaat en leg daarover de plakken mozzarella.
- Plaats de schotel voor 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden totdat de mozzarella goed gesmolten iets lichtbruin van kleur is.