Recept
« Terug naar recepten
Quiche door het dolle heen
PT45M
Quiche door het dolle heen
Een heerlijk quiche door het dolle heen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Quiche door het dolle heen te bereiden
Rol het bladerdeeg uit en leg in een taartvorm met het bakpapier en prik er gaatjes in.
Champignons in schijven snijden.
Porei in fijne ringen snijden.
Ajuin in blokjes snijden.
Look zeer fijn snijden.
Paprika in fijne ringen snijden.
Eikes met kruiden en room goed loskloppen.
Spekblokjes aanbakken, de groenten toevoegen indien nodig een beetje boter toevoegen.
Laat afkoelen.
Deze mengeling in de taartvorm en alles goed verdelen.
Voeg de losgeklopte eikes toe, brokkel de Roquefort kaas erover en bestrooi met de Gruyère bestrijk de randen met een beetje ei.
Zet in een voorverwarmde oven op 200 gr en bak deze quiche tot de eikes gestold zijn.
Champignons in schijven snijden.
Porei in fijne ringen snijden.
Ajuin in blokjes snijden.
Look zeer fijn snijden.
Paprika in fijne ringen snijden.
Eikes met kruiden en room goed loskloppen.
Spekblokjes aanbakken, de groenten toevoegen indien nodig een beetje boter toevoegen.
Laat afkoelen.
Deze mengeling in de taartvorm en alles goed verdelen.
Voeg de losgeklopte eikes toe, brokkel de Roquefort kaas erover en bestrooi met de Gruyère bestrijk de randen met een beetje ei.
Zet in een voorverwarmde oven op 200 gr en bak deze quiche tot de eikes gestold zijn.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.