Recept
« Terug naar recepten
Quiche met courgette, tomaat en cashewnoten
PT80M
Quiche met courgette, tomaat en cashewnoten
Een heerlijk quiche met courgette, tomaat en cashewnoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Anita Croes
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
geen idee
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Quiche met courgette, tomaat en cashewnoten te bereiden
Was de courgette en schaaf hem in plakjes met kaasschaaf.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd de rest in reepjes.
Verhit de olie en fruit de ui met de knoflook al omscheppend 5 min. Op en halfhoog vuur.
Bak de champignons 5 minuten mee en schep er de courgette, de tomaat, de cashewnoten en de tijm door.
Klop de eieren los met de crème fraîche en voeg peper en zout toe naar smaak.
Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en de randen met boter.
Daarover heen de plakjes bladerdeeg en snijd bij tot juiste vorm.
Prik hier en daar wat gaatjes met een vork en strooi de el paneermeel over het deeg.
Schep 100 g van de geitenkaas en het eimengsel door de groenten en vul de vorm ermee.
Strooi de rest van kaas erover en bak de taart in een voorverwarmde oven (175 graden, ca. 45/60 minuten).
Taart is gaar is vork er “schoon” uitkomt.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd de rest in reepjes.
Verhit de olie en fruit de ui met de knoflook al omscheppend 5 min. Op en halfhoog vuur.
Bak de champignons 5 minuten mee en schep er de courgette, de tomaat, de cashewnoten en de tijm door.
Klop de eieren los met de crème fraîche en voeg peper en zout toe naar smaak.
Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en de randen met boter.
Daarover heen de plakjes bladerdeeg en snijd bij tot juiste vorm.
Prik hier en daar wat gaatjes met een vork en strooi de el paneermeel over het deeg.
Schep 100 g van de geitenkaas en het eimengsel door de groenten en vul de vorm ermee.
Strooi de rest van kaas erover en bak de taart in een voorverwarmde oven (175 graden, ca. 45/60 minuten).
Taart is gaar is vork er “schoon” uitkomt.
warnie12 zegt:
Al vaak klaar gemaakt en de rest vd familie maakt hem ook al!