Recept
« Terug naar recepten
Quiche met ham en asperges
PT50M
Quiche met ham en asperges
Een heerlijk quiche met ham en asperges recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Quiche met ham en asperges te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden.Vet de quichevorm goed in met olie of boter en druk het deeg goed in de vorm.Strooi hierover de helft van de kaas.doe wat boter in een koekenpan en bak hierin de ui,prei en ham.Voeg zout,peper en knoflook toe en bak het op laag vuur 10 minuten.Voeg de stukjes asperges toe.Verdeel het daarna in de vorm.Klop in een kom 3 eierdooiers met de room,een beetje zout en het aardappelmeel luchtig op met een garde of mixer.giet dit over het mengsel en strooi nu de rest van de kaas erover.snijd van de rest van het deeg lange reepjes,strijk ze in met eigeel en leg ze kruislings over de quiche.Schuif de quiche nu in de voorverhitte oven en bak hem in 25 minuten gaar.