saus: 4 eetlepels mayonaise
2 teentjes look
een scheutje madeira
4 koffielepels 3 mosterd decoratiesaus
zwarte peper
Look zeer fijn snijden.
Meng al de ingredienten goed onder elkaar.
Klik op foto om te vergroten.
Recept
« Terug naar recepten
Quiche met prei en geitenkaas
PT65M
Quiche met prei en geitenkaas
Een heerlijk quiche met prei en geitenkaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
65 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Quiche met prei en geitenkaas te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak een kuiltje in de bloem en meng er het water, de boter en een snuifje zout door. Kneed tot een soepel deeg en rol uit.
Leg het deeg voorzichtig op de ingevette taartvormpjes. Verwijder overtollig deeg en vul de taartbodem op met rijst. Bak 25 minuten in de oven.
Porei en ajuin fijn snijden, eikes met room en kruiden goed opkloppen.
Haal de taartvompjes uit de oven en verwijder de rijst. Verdeel de groentenmengeling erover en overgiet met het eimengsel. Zet de oven op 160°C en bak de quiche nog 30 minuten af. De laatste 15 min de geitenkaasjes omwentelt met spek erop leggen.
Serveer met frisse groenten en een sausje.
Leg het deeg voorzichtig op de ingevette taartvormpjes. Verwijder overtollig deeg en vul de taartbodem op met rijst. Bak 25 minuten in de oven.
Porei en ajuin fijn snijden, eikes met room en kruiden goed opkloppen.
Haal de taartvompjes uit de oven en verwijder de rijst. Verdeel de groentenmengeling erover en overgiet met het eimengsel. Zet de oven op 160°C en bak de quiche nog 30 minuten af. De laatste 15 min de geitenkaasjes omwentelt met spek erop leggen.
Serveer met frisse groenten en een sausje.