KookJij

Quiche met prei en geitenkaas

Een heerlijk quiche met prei en geitenkaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 65 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Quiche met prei en geitenkaas te bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C. Maak een kuiltje in de bloem en meng er het water, de boter en een snuifje zout door. Kneed tot een soepel deeg en rol uit.
Leg het deeg voorzichtig op de ingevette taartvormpjes. Verwijder overtollig deeg en vul de taartbodem op met rijst. Bak 25 minuten in de oven.
Porei en ajuin fijn snijden, eikes met room en kruiden goed opkloppen.
Haal de taartvompjes uit de oven en verwijder de rijst. Verdeel de groentenmengeling erover en overgiet met het eimengsel. Zet de oven op 160°C en bak de quiche nog 30 minuten af. De laatste 15 min de geitenkaasjes omwentelt met spek erop leggen.
Serveer met frisse groenten en een sausje.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

saus: 4 eetlepels mayonaise
2 teentjes look
een scheutje madeira
4 koffielepels 3 mosterd decoratiesaus
zwarte peper
Look zeer fijn snijden.
Meng al de ingredienten goed onder elkaar.
Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst