KookJij

Quinoa preigratin

Een heerlijk quinoa preigratin recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 497 kCal energie
37 Gram eiwit
29 Gram vet
37 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Zwitserland
Keuken: Europese
Bron: Betty Bossi kookboek
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Quinoa preigratin te bereiden

Snijd de prei in dunne schijfjes was hem goed en doe hem samen met de quinoa in de ingevette ovenschaal.
Meng de groentebouillon met de pesto en giet dit over het mengsel in de ovenschaal. Laat dit in een voorverwarmde oven op de middenrichel 30 minuten gratineren, dan even uit de oven nemen en goed door elkaar scheppen, de geraspte Emmentaler over het mengsel strooien en nog 15 minuten laten gratineren.

Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)

Ik las een tijd geleden dat er quinoarecepten gezocht werden bij KookJij door een van de vele KookJij leden en kwam dit recept toevallig tegen in een Zwitsers kookboek van Betty Bossi genaamd Gratins &......

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Kruidenvrouwke

Kruidenvrouwke zegt:
Klopt, dat vond ik ook al, ik dacht dat het blad gebruikt moest worden i.p.v. de zaden!
apu

apu zegt:
Redactie kookjij: daar had ik bij gekeken, maar vroeg me nog altijd af wat het dan is, de uitleg dat het op couscous lijkt zegt me meer dan de uitleg bij het vraagteken!:):):)
apu

apu zegt:
Dank je voor de reactie! Ik ga het eens uitproberen, lijkt me lekker!:):):)
Doriet Janssen

Doriet Janssen zegt:
Quinoa is geen graan maar een zaad dat als meel vermalen word er kan brood van gebakken worden en de zaden worden gekookt en gebruikt als rijst en pasta bovendien is het glutenvrij en gezond het is een soort gierst dat veel in zuid amerika gegeten wordt, vergelijk het een beetje met cous-cous dat lijkt er veel op.
apu

apu zegt:
Wat is quinoa?:?

Kijk een bij het vraagteken bij quinoa in het recept.
Redactie KookJij.