Recept
« Terug naar recepten
Raapstelen-soep met tauge
PT15M
Raapstelen-soep met tauge
Een heerlijk raapstelen-soep met tauge recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Miranda Kester
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Raapstelen-soep met tauge te bereiden
Maak de raapstelen schoon en snijdt de stelen in grove stukken. Zet ze met een laagje water op en laat ze in een aantal minuten slinken.
Voeg vervolgens de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook.
Maak onderwijl de bosuitjes schoon en snijdt ze in ringetjes.
Blancheer de uitjes en tauge eventjes. Haal de soep van het vuur wanneer deze kookt.
Hak met behulp van een staafmixer de raapstelen in de soep fijn. Roer de taugé en bosuitjes door de soep.
Giet een paar druppels sesamolie in de soepborden cq. -kommen en dien de soep op.
Voeg vervolgens de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook.
Maak onderwijl de bosuitjes schoon en snijdt ze in ringetjes.
Blancheer de uitjes en tauge eventjes. Haal de soep van het vuur wanneer deze kookt.
Hak met behulp van een staafmixer de raapstelen in de soep fijn. Roer de taugé en bosuitjes door de soep.
Giet een paar druppels sesamolie in de soepborden cq. -kommen en dien de soep op.