KookJij

Raapstelen-soep met tauge

Een heerlijk raapstelen-soep met tauge recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Raapstelen-soep met tauge te bereiden

Maak de raapstelen schoon en snijdt de stelen in grove stukken. Zet ze met een laagje water op en laat ze in een aantal minuten slinken.
Voeg vervolgens de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook.
Maak onderwijl de bosuitjes schoon en snijdt ze in ringetjes.
Blancheer de uitjes en tauge eventjes. Haal de soep van het vuur wanneer deze kookt.
Hak met behulp van een staafmixer de raapstelen in de soep fijn. Roer de taugé en bosuitjes door de soep.
Giet een paar druppels sesamolie in de soepborden cq. -kommen en dien de soep op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst