Recept
« Terug naar recepten
Rabarber en aardbeien crumble
PT20M
Rabarber en aardbeien crumble
Een heerlijk rabarber en aardbeien crumble recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rabarber en aardbeien crumble te bereiden
Oven voorverwarmen op 180°C.
Rabarber wassen en in 5 cm lange stukken snijden, de aardbeien halveren.
Breng het sinaasappelsap, de zeste en de suiker aan de kook en voeg de rabarber toe. Laat 5 min. sudderen tot de rabarber mals is maar niet tot moes gekookt is.
Neem van het vuur en voeg de aardbeien toe.
Giet in een beboterde vuurvaste schotel of schaaltjes.
Meng bloem, bruine suiker, kaneel, kokosnoot, en boter tot een masssa die op broodkruimels lijkt.
Strooi het mengsel over het fruit en plaats in de oven en bak 30 min. tot de crumble goudbruin is.
Serveer lauw met vanilleijs.
Rabarber wassen en in 5 cm lange stukken snijden, de aardbeien halveren.
Breng het sinaasappelsap, de zeste en de suiker aan de kook en voeg de rabarber toe. Laat 5 min. sudderen tot de rabarber mals is maar niet tot moes gekookt is.
Neem van het vuur en voeg de aardbeien toe.
Giet in een beboterde vuurvaste schotel of schaaltjes.
Meng bloem, bruine suiker, kaneel, kokosnoot, en boter tot een masssa die op broodkruimels lijkt.
Strooi het mengsel over het fruit en plaats in de oven en bak 30 min. tot de crumble goudbruin is.
Serveer lauw met vanilleijs.
inged zegt:
Sinaasappelzeste is de geraspte schil van de sinaasappel, je moet echter wel opletten dat je geen wit mee raspt, dit maakt het anders bitter.
Sorry voor de bloem dit moet 220 g bloem zijn.
IK zal het ook aanpassen in het recept.
Groetjes