Recept
« Terug naar recepten
Rabarber notenkruimeltaart
PT70M
Rabarber notenkruimeltaart
Een lekkere frisse kruimeltaart
Recept van:
Doriet Janssen
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Canada
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Tony Gerrits Bowmanville Ontario Canada
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rabarber notenkruimeltaart te bereiden
Meng ¾ cup van de suiker met de maïzena in een pan
en roer er de rabarberstukjes door. Breng dit zachtjes aan de kook tot het is gebonden en laat dit afkoelen.
Meng de melk met de azijn. Doe de bloem bij de resterende suiker en snij de koude boter hierin in stukjes tot het kruimelig is en haal hiervan een halve cup af zet even apart.Voeg bij het grootste deegdeel de bakpoeder, baking soda, noten, het ei en de melk.
Klop dit alles door elkaar doe hiervan tweederde over de ingevette bodem van de springvorm en tegen de rand. Verdeel de rabarber over het deeg. Verdeel het
restje deeg met een kleine lepel over de vulling en sprenkel hier het kruimeldeeg over. 50 minuten op 170°C bakken.
en roer er de rabarberstukjes door. Breng dit zachtjes aan de kook tot het is gebonden en laat dit afkoelen.
Meng de melk met de azijn. Doe de bloem bij de resterende suiker en snij de koude boter hierin in stukjes tot het kruimelig is en haal hiervan een halve cup af zet even apart.Voeg bij het grootste deegdeel de bakpoeder, baking soda, noten, het ei en de melk.
Klop dit alles door elkaar doe hiervan tweederde over de ingevette bodem van de springvorm en tegen de rand. Verdeel de rabarber over het deeg. Verdeel het
restje deeg met een kleine lepel over de vulling en sprenkel hier het kruimeldeeg over. 50 minuten op 170°C bakken.
Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)
Deze taart kreeg ik op een kaartavondje in Canada bij de koffie en was zo lekker dat ik graag het recept wou hebben.
de zeure carine zegt:
gr carine