Recept
« Terug naar recepten
Rabarberbroodjes
PT180M
Rabarberbroodjes
Een heerlijk rabarberbroodjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Henny Lansink
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
20 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Kinderen - Traktatie
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
banketbakker opa-henny
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rabarberbroodjes te bereiden
Snijd de rabarber in 1 cm plakken.
Verwarm het water op 38 graden.
Los de suiker en de gist er in op.
Laat 20 min staan op een warme plaats.
Snijd de marsepein in kleine blokjes.
Kook de geleroom en roer de marspein er door.
Giet uit in een schaal en dek af met houdhoudfolie.
Laat afkoelen.
Meng een deeg in 2 minuten.
Kneed het deeg in 10 minuten.
Laat het deeg verdubbelen in 30 min.
Rol uit tot een plak van 50 x 50 cm.
Verdeel de gele room over de gehele plak (2 cm aan een zijde vrij houden) .
Verdeel de rode bessen en de raber over de gele room.
Rol de deegplak op beginnende t.o. de 2 cm lege zijde.
Rol strak op en bestrijk de lege zijde met iets water.
Rol door zodat deze zich een geheel vormt met de rest.
Snijd in 20 plakken van 2,5 cm dik.
Leg de plakken 4 rij van 5 stuks op een met papier belegde bakplaat .
Druk ze nog even iets platter.
Laat ze op een warme plaats verdubbelen in 30-45 min.
Verwarm de oven ondertussen naar 200°C.
Bak ze goudbruin in 16-18 min.
Ondertussen de abrikozenjam verwarmen.
Als ze uit de oven komen direct abrikoteren.
Verwarm het water op 38 graden.
Los de suiker en de gist er in op.
Laat 20 min staan op een warme plaats.
Snijd de marsepein in kleine blokjes.
Kook de geleroom en roer de marspein er door.
Giet uit in een schaal en dek af met houdhoudfolie.
Laat afkoelen.
Meng een deeg in 2 minuten.
Kneed het deeg in 10 minuten.
Laat het deeg verdubbelen in 30 min.
Rol uit tot een plak van 50 x 50 cm.
Verdeel de gele room over de gehele plak (2 cm aan een zijde vrij houden) .
Verdeel de rode bessen en de raber over de gele room.
Rol de deegplak op beginnende t.o. de 2 cm lege zijde.
Rol strak op en bestrijk de lege zijde met iets water.
Rol door zodat deze zich een geheel vormt met de rest.
Snijd in 20 plakken van 2,5 cm dik.
Leg de plakken 4 rij van 5 stuks op een met papier belegde bakplaat .
Druk ze nog even iets platter.
Laat ze op een warme plaats verdubbelen in 30-45 min.
Verwarm de oven ondertussen naar 200°C.
Bak ze goudbruin in 16-18 min.
Ondertussen de abrikozenjam verwarmen.
Als ze uit de oven komen direct abrikoteren.