KookJij

Rabarbersorbet

Een heerlijk rabarbersorbet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rabarbersorbet te bereiden

Schil de rabarber, snij in stukjes en kook deze gaar in het water met de suiker.
Laat goed uitlekken en cutter de rabarber zeer fijn.

Voeg aan het kookvocht, van het vuur af, het voorgeweekte gelatineblaadje toe en laat afkoelen.
Voeg alles samen en draai ijs in de sorbetiere.
Laat de laatste 10 min. het stijfgeslagen eiwit meedraaien.

halveer de aardbeien en meng de suiker en kaneel goed door elkaar.

Rol hierdoor de gehalveerde aardbeien.

Uitserveren:
Doe 2 bolletjes sorbetijs in kleine coupé s en garneer af met twee halve aardbeien en een mintblaadje

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst