Recept
« Terug naar recepten
Rabarbersorbet
PT45M
Rabarbersorbet
Een heerlijk rabarbersorbet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rabarbersorbet te bereiden
Schil de rabarber, snij in stukjes en kook deze gaar in het water met de suiker.
Laat goed uitlekken en cutter de rabarber zeer fijn.
Voeg aan het kookvocht, van het vuur af, het voorgeweekte gelatineblaadje toe en laat afkoelen.
Voeg alles samen en draai ijs in de sorbetiere.
Laat de laatste 10 min. het stijfgeslagen eiwit meedraaien.
halveer de aardbeien en meng de suiker en kaneel goed door elkaar.
Rol hierdoor de gehalveerde aardbeien.
Uitserveren:
Doe 2 bolletjes sorbetijs in kleine coupé s en garneer af met twee halve aardbeien en een mintblaadje
Laat goed uitlekken en cutter de rabarber zeer fijn.
Voeg aan het kookvocht, van het vuur af, het voorgeweekte gelatineblaadje toe en laat afkoelen.
Voeg alles samen en draai ijs in de sorbetiere.
Laat de laatste 10 min. het stijfgeslagen eiwit meedraaien.
halveer de aardbeien en meng de suiker en kaneel goed door elkaar.
Rol hierdoor de gehalveerde aardbeien.
Uitserveren:
Doe 2 bolletjes sorbetijs in kleine coupé s en garneer af met twee halve aardbeien en een mintblaadje