KookJij

Rabarbertaart

Een heerlijk rabarbertaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rabarbertaart te bereiden

Maak de rabarber schoon en snijd de rabarber in stukken van 2 cm en was ze.Verwarm de oven voor op 200C.Vet de rand van de springvorm in(22 cm.) en bekleed de bodem met bakpapier.Smelt in een pan met dikke bodem de boter met 100 gr.bastersuiker op een matig vuur totdat de suiker is opgelost.Schenk de caramel in de springvorm en verdeel deze over de bodem.Rangschil de rabarstukjes in een waaier over de bodem (wel recht opstaand) en laat 1 cm.van de rand vrij.Zeef boven een kom het bakmeel met de bakpoeder en hak de gemberbolletjes fijn.Mix 100 gr.bastersuiker met de eieren en de karnemelk.Klop het meelmengsel door het eimengsel en roer de gember erdoor.Schenk het beslag over de rababer en vul de rand goed af.Bak de taart in het midden van de oven in ca.1 uur gaar.Laat de taart afkoelen,verwijder de springvorm en draai de taart om op een schaal.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Iris

Iris zegt:
Heerlijk recept, ik doe er echter wel een snufje zout door. Twee keer vlak achter elkaar gemaakt met de laatste rabarber uit mijn tuin. Het lijkt wel op muffinbeslag. En korter bakken, houdt het wat smeuïger.
Tania

Tania zegt:
Het is een combinatie van wijnsteenzuur met natriumbicarbonaat en het vormt een rijsmiddel. Het geeft het gebak meer volume en maakt het luchtiger.
Ik denk dat het wel vervangen kan worden door 'bakpoeder' wat in iedere supermarkt verkocht wordt. De wijnsteenbakpoeder is een natuurlijk product en haal ik bij een natuurwinkel.
Jenny

Jenny zegt:
wat is wijnsteenbakpoeder? kan dat vervangen worden of weglaten?