Recept
« Terug naar recepten
Rabarbertaartjes
PT40M
Rabarbertaartjes
Een heerlijk rabarbertaartjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Maria van Kooyk
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Maria van Kooyk
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rabarbertaartjes te bereiden
Meng rabarber, bessen, basterdsuiker en maïzena. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van circa 30x30 cm. Steek uit de lap 4 cirkels van 15 cm doorsnede.
Beleg het midden van de deegcirkels met een flinke schep vulling en vouw het deeg rondom de vulling naar boven. Bestrijk de bovenkant van het deeg met ei en bestrooi het met fijne tafelsuiker. Bak de taartjes op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven in 20-25 min. op 200ºC goudgeel en krokant.
Beleg het midden van de deegcirkels met een flinke schep vulling en vouw het deeg rondom de vulling naar boven. Bestrijk de bovenkant van het deeg met ei en bestrooi het met fijne tafelsuiker. Bak de taartjes op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven in 20-25 min. op 200ºC goudgeel en krokant.
Mijn kookverhaal (Maria van Kooyk)
NOG lekkerder met een toef slagroom