Recept
« Terug naar recepten
Rabarbervanille-ijs
PT60M
Rabarbervanille-ijs
Een heerlijk rabarbervanille-ijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ijs & co
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rabarbervanille-ijs te bereiden
Kook in een pan de rabarber met de basterdsuiker en 150 ml water gaar.
Laat hem afkoelen.
Roer in een kommetje de maizena met 2 el melk tot een glad papje en zet dat terzijde.
Breng de resterende melk met de kristalsuiker tegen de kook.
Roer 1/3 van de hete melk door het maizenapapje, schenk het mengsel terug in de pan en verwarm het al roerend tot het gebonden is.
Neem de pan van het vuur, roer er de vanille-essence door en laat de vla afkoelen.
Roer de vla af en toe door om een vel te voorkomen.
Meng de geheel afgekoelde rabarber door de vanillevla.
Draai van het mengsel ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine.
Laat hem afkoelen.
Roer in een kommetje de maizena met 2 el melk tot een glad papje en zet dat terzijde.
Breng de resterende melk met de kristalsuiker tegen de kook.
Roer 1/3 van de hete melk door het maizenapapje, schenk het mengsel terug in de pan en verwarm het al roerend tot het gebonden is.
Neem de pan van het vuur, roer er de vanille-essence door en laat de vla afkoelen.
Roer de vla af en toe door om een vel te voorkomen.
Meng de geheel afgekoelde rabarber door de vanillevla.
Draai van het mengsel ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine.