Recept
« Terug naar recepten
Ragempel fraiche taart
PT50M
Ragempel fraiche taart
Een heerlijk ragempel fraiche taart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ragempel fraiche taart te bereiden
De rabarber schillen in stukjes snijden en met weinig water opzetten en 10 minuten koken. Maizena met een eelepel koud water losroeren en toevoegen aan de rabarber en rustig roeren tijdens nog 2 minuten koken. Van het vuur af de gember en de zoetstof toevoegen en goed mengen. De rabarbermoes kan afkoelen. De bladerdeeg uitrollen en op bakpapier leggen. Het bakpapier met bladerdeeg in de vorm leggen en de bodem goed inprikken. In de op 220°C voorverwarmde oven gedurende 15 minuten bakken. Een beetje laten afkoelen.
In de taartvorm verdelen de crème fraiche. Daaroverheen de rabarbermoes en als laatste de appel (met schil). Over de appel kaneel strooien en 2 el suiker.
Nog 20 minuten in de oven op 220°C. De taart helemaal laten afkoelen voordat deze in punten gesneden wordt.
In de taartvorm verdelen de crème fraiche. Daaroverheen de rabarbermoes en als laatste de appel (met schil). Over de appel kaneel strooien en 2 el suiker.
Nog 20 minuten in de oven op 220°C. De taart helemaal laten afkoelen voordat deze in punten gesneden wordt.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
enilorac zegt:
Ik moest even kijken naar de naam van de taart, maar je hebt hem leuk gevonden. Derbyke heeft ook een taart met zo'n fantasienaam :). Groetjes, Caroline
derbyke zegt:
e.geenjaar zegt: