Recept
« Terug naar recepten
Ragu del Macellaio
PT180M
Ragu del Macellaio
Letterlijk vertaald: Slagers Saus.
Je zou kunnen zeggen dat het een variant is op de Bolognese saus.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen uit Toscane
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ragu del Macellaio te bereiden
- Verhit de olijfolie in de grote pan met dikke bodem en maak de soffrito met de ui, knoflook, celerie en winterpeen. Dwz fruit het mengsel aan tot de ui glazig is en de wortel zacht.
- Dan de pancetta blokjes er bij doen en het geheel al roerend uitbakken gedurende een minuutje of 10.
- Doe dan het klein gesneden lam en varkensvlees er bij en roer goed door tot de roze kleur verdwenen is en het vlees rullerig is geworden. (ook zo'n 10 minuten)
- Voeg dan toe het tomatenconcentraat en roer weer door tot de kleur donkerder is geworden. (Weer zo'n 10 minuten)
- Nu de rest van de ingredienten toevoegen, aan de kook brengen en het vuur laag zetten en het deksel schuin op de pan leggen en gedurende 120 minuten laten sudderen. Zo nu en dan roeren.
- Breng de saus op smaak met peper en evt.iets zeezout
- Geef er penne bij of fusilli en geraspte pecorino.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Eerste keus is een ferme rode Italiaanse wijn er bij.