Recept
« Terug naar recepten
Ratatouille van groenten uit eigen tuin
PT30M
Ratatouille van groenten uit eigen tuin
Een rondje door mijn groententuin leverde courgette, aubergine, tomaten en paprika op.
Aubergine hoort eigenlijk in een kasje thuis maar tijdens een warme zomer met veel zon lukt het ook wel eens gewoon buiten op de koude grond.
Uien en knoflook heb ik altijd in huis (weliswaar niet uit eigen tuin) en ik kwam tot de conclusie dat ik alles had voor Ratatouille.
Even nog wat rozemarijn, tijm en oregano uit het kruidentuintje en alle ingrediënten waren compleet.
Een heerlijk eenpansgerecht.
Ratatouille is niet alleen heet of lauwwarm als bijgerecht bij vlees of vis erg lekker, maar ook op hete dagen heerlijk als koud voorgerecht.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Low Carb - Bijgerechten
- > Vergeten Groenten - Courgettes
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ratatouille van groenten uit eigen tuin te bereiden
- Was de courgette/aubergine/paprika/tomaten en snijd ze in ongeveer 1 cm grote stukjes. Pel de ui en de knoflook, snijd de knoflook in dunne schijfjes en de ui in halve ringen.Was de kruiden.
- Verhit olijfolie in een wok en roerbak daarin de aubergine. Schep na 5 min. de courgette, paprika, ui, knoflook en de kruiden erbij en bak ze kort mee. Voeg indien nodig extra olijfolie toe.
- Voeg de tomaten toe en maak op smaak met peper en zout. Laat alles onder regelmatig omroeren op een laag vuur nog 15 minuten smoren zodat de groenten nog beetgaar zijn.
- Houd je van een meer traditionele Ratatouille reken dan op tenminste een half uur of langer stoven zodat de groenten goed kunnen garen.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Een echte Fransman eet dit gerecht het liefst opgewarmd.