Serveren:
Maak mooie roosjes van de ham, doe op elk roosje een schepje tomatensalsa en bestrooi met de gedoogde olijven.
Recept
« Terug naar recepten
Rauwe ham met tomatensalsa en gedroogde olijven
PT20M
Rauwe ham met tomatensalsa en gedroogde olijven
Herfstrecept Lidl, borrel. Wijntip: Cotes de Gascogne Le Heron Chardonnay.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Lidl receptkaart Heerlijke Herfst 2015
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rauwe ham met tomatensalsa en gedroogde olijven te bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Hak de olijven in stukken.
- Leg de olijven op een bakplaat met bakpapier in de oven en laat ze in vier uur drogen.
- Pel de ui en knoflook en hak deze fijn.
- Verhit de olie in een pan en voeg de ui en knoflook toe.
- Bak ze zonder te kleuren 2 minuten aan.
- Snij de tomaten in blokjes en voeg samen met het citroensap toe aan het geheel.
- Smoor het geheel in 10 minuten met het deksel op de pan.
- Hak de lente-uitjes in grove stukken, neem de pan van het vuur en doe de lente-ui er doorheen.
- Laat het tomatenmengsel afkoelen en maak het op smaak met zout en peper en een beetje suiker.