Tijdens mijn vakantie op de camping in Italie, heb ik ook een aantal keer in een restaurant pasta gegeten. De Italianen kunnen geweldig pasta maken, het smaakt daar super!
Vandaar dat ik dit zelf ook wilde gaan maken op de Skottelbraai, het was wel wat improviseren, aangezien ze bij de camping winkel niet alles hadden wat ik eigenlijk nodig had.
Zo heb ik bij de ingrediënten de paddestoelen en asperges los staan, deze had ik kant en klaar uit de diepvries gekocht. Het smaakte er zeker niet minder om.
Bij de winkel hadden ze verse kant en klare paddestoelen pastasaus, aangezien de Italianen geweldig pasta kunnen maken, heb ik deze kant en klare saus gekocht, wat echt voortreffelijk smaakte. Je kan natuurlijk ook een andere saus gebruiken of een kookroom.
Een Skottelbraai is niet noodzakelijk, het is ook gemakkelijk in bijvoorbeeld een wok te maken.
Helaas heb ik een wat slechte foto van het recept, dit komt omdat tijdens het koken er een grote regenwolk/bui aan kwam en ik moest opschieten met koken. Gelukkig was ik net op tijd klaar. Toen ik de borden had opgeschept en in de tent zat, begon het te ontzettend hard te stormen en regenen. :-)
Recept
« Terug naar recepten
Ravioli met paddestoelen en asperges uit de Skottelbraai
PT25M
Ravioli met paddestoelen en asperges uit de Skottelbraai
Heerlijke ravioli met paddestoelen en asperges uit de Skottelbraai
Recept van:
Bobby
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Hoofdgerechten - Wokken
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ravioli met paddestoelen en asperges uit de Skottelbraai te bereiden
Verwarm de Skottelbraai voor op de laagste stand en voeg voldoende olie toe, zodat het eten niet gaat aanbakken.
Kook de asperges beet gaar, zo'n 5 minuten.
Snipper de ui en knoflook en bak dit zo'n 3 minuten. Snij ondertussen de paddestoelen en groenten, voeg dit toe en bak dit zo'n 5 minuten mee. Voeg ondertussen wat peper en zout aan de groenten toe.
Kook ondertussen de ravioli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, meestal zo'n 5 minuten.
Snij de parma ham in stukjes van zo'n 6 centimeter en voeg dit samen met de ravioli toe aan de groenten. Voeg na 2 minuten de pastasaus toe en laat het 3 minuten warm worden.
Eet smakelijk!
Kook de asperges beet gaar, zo'n 5 minuten.
Snipper de ui en knoflook en bak dit zo'n 3 minuten. Snij ondertussen de paddestoelen en groenten, voeg dit toe en bak dit zo'n 5 minuten mee. Voeg ondertussen wat peper en zout aan de groenten toe.
Kook ondertussen de ravioli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, meestal zo'n 5 minuten.
Snij de parma ham in stukjes van zo'n 6 centimeter en voeg dit samen met de ravioli toe aan de groenten. Voeg na 2 minuten de pastasaus toe en laat het 3 minuten warm worden.
Eet smakelijk!
Anna Koudys zegt: