Recept
« Terug naar recepten
Cubaanse rijst met zwarte bonen (Congris)
PT30M
Cubaanse rijst met zwarte bonen (Congris)
De Cubaanse keuken staat niet direct bekend om zijn culinaire
hoogstandjes. Toch heb ik er tijdens mijn vakantie een aantal hele lekkere
gerechten leren kennen. Zwarte bonen klinkt dan misschien niet meteen
appetijtelijk, toch is dit als bijgerecht erg lekker zeker in combinatie
met Cubaanse-stoofpot-ropa-vieja
Het is erg simpel te maken maar blijf er wel bij in de buurt en roer het
regelmatig goed om anders blijft het aan de bodem kleven.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Jamaica
Keuken:
Caraibische
Bron:
De Cubaanse keuken (in eigen keuken gemaakt en aangepast)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cubaanse rijst met zwarte bonen (Congris) te bereiden
- Fruit de gesnipperde ui en de gehakte knoflook ca. 2 minuten in de olie.
- Voeg de fijngesneden paprika, de tomatenpulp (blokjes) en de zwarte bonen met vocht toe.
- Breng het op smaak met peper en zout en roer de rijst en het water erdoor. Kook de rijst afgedekt in ca. 20 minuten heel zachtjes gaar. Roer het geheel regelmatig goed om.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
N.B. Ik heb het recept bij Jamaica ingedeeld omdat Cuba ontbreekt in de lijst.