KookJij

Paella uit de Skottelbraai

Paella uit de Skottelbraai is een heerlijk buiten recept en niet al te moeilijk om klaar te maken.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paella uit de Skottelbraai te bereiden

Kook water voor de rijst en voeg de rijst hieraan toe. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Dit is meestal zo'n 10 minuten.
Zet ondertussen de Skottelbraai op de laagste stand aan en voeg hier voldoende olie aan toe zodat het eten niet gaat aanbranden.
Snipper de ui en knoflook voeg dit toe aan de verwarmde olie en bak dit zo'n 2 minuten
Snij ondertussen de salami en voeg dit toe en bak dit zo'n 3 minuten mee. Ondertussen kan je de overige groenten snijden, voeg deze toe en bak dit zo'n 2 minuten. Voeg hierna de garnalen toe en bak deze 2 minuten mee.
Verplaatst alles naar de rand van de Skottelbraai en doe de gekookte rijst (afgegoten) in het midden van de Skottelbraai. Voeg wat peper, zout en chilipoeder toe en bak de rijst totdat het droog is, zo'n 2 a 3 minuten.
Roer alles door elkaar en maak het op smaak met eventueel wat extra chilipoeder.

Eet smakelijk!

Mijn kookverhaal (Bobby)

In Italie heb je erg lekkere salami, dit is ook de reden dat ik het door de paella heb gedaan. Het is een erg gemakkelijk en leuk recept om op bijvoorbeeld de camping te maken. Je hoeft het natuurlijk niet op de Skottelbraai te doen, het kan ook gemakkelijk in een wokpan.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Heerlijk, weer zo'n lekkere variant van paella!