OPDIENEN*
Leg op de voorverwarmde borden de plakken vlees met wat saus er op en wat uitjes er naast.
Geef hierbij een aardappel mousseline,gebakken paddenstoelen en sperzieboontjes
Recept
« Terug naar recepten
Reebout met uitjes
PT120M
Reebout met uitjes
Een heerlijk reebout met uitjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Reebout met uitjes te bereiden
Laat reebok minimaal 24 uur marineren.
*Verwarm de oven voor op 250 graden Celsius
*Kuis de bout en dep hem droog
*Smeer de bout in met peper en zachte roomboter (150 gram) en zet in de braadslede
*Zodra de oven op temperatuur is kan de bout in de oven;houd hem daar 10 minuten in.
*Verlaag de temperatuur naar 200 graden Celsius en giet 100 cc witte wijn over de bout.Laat nog 20 minuten minimaal garen en lepel regelmatig vocht over de bout.
*Maak de uitjes schoon.Doe 100 gram boter in een pan en doe de uitjes er bij.Strooi de suiker op de uitjes en laat de uitjes op zeer hoog vuur goud-bruin kleuren
*Meng wild-glace met de rest van de witte wijn en kook in.
*Na 20 minuten tomaat,witte wijn mengsel bij de uitjes voegen en ga nog eens 15 minuten door onder regelmatig omroeren.
*Als vlees gaar is,mag dat uit de oven.Zet dat weg onder alu-folie voor minstens 15 minuten.
*Schraap de aanbaksels van tomaat en uien in de pan los
en gooi hier 3 dl room bij.Op hoog vuur aan de kook brengen en dan nog eens 5 minuten laten sudderen onder omroeren
*Vocht bij de uien moet voor een groot deel zijn ingekookt.
*Vlees kan nu in plakken worden gesneden
*Verwarm de oven voor op 250 graden Celsius
*Kuis de bout en dep hem droog
*Smeer de bout in met peper en zachte roomboter (150 gram) en zet in de braadslede
*Zodra de oven op temperatuur is kan de bout in de oven;houd hem daar 10 minuten in.
*Verlaag de temperatuur naar 200 graden Celsius en giet 100 cc witte wijn over de bout.Laat nog 20 minuten minimaal garen en lepel regelmatig vocht over de bout.
*Maak de uitjes schoon.Doe 100 gram boter in een pan en doe de uitjes er bij.Strooi de suiker op de uitjes en laat de uitjes op zeer hoog vuur goud-bruin kleuren
*Meng wild-glace met de rest van de witte wijn en kook in.
*Na 20 minuten tomaat,witte wijn mengsel bij de uitjes voegen en ga nog eens 15 minuten door onder regelmatig omroeren.
*Als vlees gaar is,mag dat uit de oven.Zet dat weg onder alu-folie voor minstens 15 minuten.
*Schraap de aanbaksels van tomaat en uien in de pan los
en gooi hier 3 dl room bij.Op hoog vuur aan de kook brengen en dan nog eens 5 minuten laten sudderen onder omroeren
*Vocht bij de uien moet voor een groot deel zijn ingekookt.
*Vlees kan nu in plakken worden gesneden