Met dit beslag maak je 60 /70 st rempéyek; dus je hebt een klein voorraadje.
Een variatie erop is :fijngehakte lombok
teentje knoflook
bieslook (naar believen)
mespuntje kentjoer óf
grofgehakte peterselie (naar
believen)
Mijn moeder en oma gebruikten i.p.v. pinda's ook wel
kleine garnaaltjes en in de variant lieten ze dan de kentjoer achterwege. Volgens mij heette het dan anders, maar dat weet ik niet (meer).
Dit kan echter wel ingevroren worden en opgewarmd in de oven op 160°C,omdat het niet knapperig wordt, maar zacht blijft door de garnalen.
Recept
« Terug naar recepten
Rempeyek ( hartige pindakoeken)
PT60M
Rempeyek ( hartige pindakoeken)
Een heerlijk rempeyek ( hartige pindakoeken) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
??? personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
een recept ooit overgenomen uit een kookboek
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rempeyek ( hartige pindakoeken) te bereiden
Wrijf de kemirienoten en de knoflook fijn en maak een
glad mengsel met het toevoegen van water.
Schep in een kom, doe de ketoembar en het zout erbij.
Roer de rijstebloem erdoor en in scheutjes de rest van het water.
Roer de halve pinda's door het beslag.
Verhit een laagje olie in de koekenpan én zoveel olie in de wok om te goreng (=bakken).
Schep een eetl. van het pindabeslag in de koekenpan en maak er een plat koekje van.
Maak de koekenpan vol met de "rondjes"(6 à 7 stuks).
Na 1 à 2 min. in de hete olie in de wok overdoen en bak ze knapperig en goudbruin.
Uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
Ga door tot het beslag op is.
In een (Tupperware)trommel blijft het 14 dagen knapperig.
glad mengsel met het toevoegen van water.
Schep in een kom, doe de ketoembar en het zout erbij.
Roer de rijstebloem erdoor en in scheutjes de rest van het water.
Roer de halve pinda's door het beslag.
Verhit een laagje olie in de koekenpan én zoveel olie in de wok om te goreng (=bakken).
Schep een eetl. van het pindabeslag in de koekenpan en maak er een plat koekje van.
Maak de koekenpan vol met de "rondjes"(6 à 7 stuks).
Na 1 à 2 min. in de hete olie in de wok overdoen en bak ze knapperig en goudbruin.
Uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
Ga door tot het beslag op is.
In een (Tupperware)trommel blijft het 14 dagen knapperig.
Barbara Metz zegt: