Recept
« Terug naar recepten
Rempla ( gehaktballetjes)
PT45M
Rempla ( gehaktballetjes)
Een heerlijk rempla ( gehaktballetjes) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Rob Rikers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rempla ( gehaktballetjes) te bereiden
Doe plantaardige olie in wok
Balletjes aanbraden en apart leggen
Olie toevoegen in wok
Zilveruitjes toevoegen
Laos en salamblaadjes erbij
Vervolgens tomatenpuree
Paprika
Rode pepers
2 eetlepels Sambal Oelek
Beetje water toevoegen
2 eetlepels suiker
Balletjes erbij
Zout toevoegen
Gebakken uitjes erbij
Eventueel suiker toevoegen om zoetzure smaak te krijgen
Scheutje azijn
Balletjes aanbraden en apart leggen
Olie toevoegen in wok
Zilveruitjes toevoegen
Laos en salamblaadjes erbij
Vervolgens tomatenpuree
Paprika
Rode pepers
2 eetlepels Sambal Oelek
Beetje water toevoegen
2 eetlepels suiker
Balletjes erbij
Zout toevoegen
Gebakken uitjes erbij
Eventueel suiker toevoegen om zoetzure smaak te krijgen
Scheutje azijn